Bullet-familien

                  Bullit parret remake

 

BULLET-familien.

Jeg vil her beskrive hvordan Bullet-familien er opstået. Mange gange er det tilfældigheder der er årsagen til, at man pludselig står med et super avlspar.

Bullet-parret bestod af 2 duer som blev købt på auktion i Haderslev i efteråret 2003, over duer fra Gerard Koopman i Holland. 

Duerne var:                    A: NL-03-1731716                             U: NL-03-1731712.

                                            Blåtavlet hv.slagfjeret                                           Blåbåndet hv.slagfjeret.

Jeg vil her indskyde, at parret ikke eksisterer mere, men det gør meget af deres afkom.

Vi har p.t. 18 helsøskende til ”Bullet” i avlsslaget.

Vi har kendskab til minimum 75 sektionsvindere i lige linie til Bullet-parret til og med 2014. 

Forhistorien er den, at John Engel og jeg sammen besøgte Koopman enkelte gange omkring år 2000 og derefter. Vi så nogle af Koopman.s berømte duer, bl.a.  Kleine Dirk, som var det store Es hos ham.

I.f.m. arbejde besøgte John også Koopman, og på et tidspunkt fik han en aftale i stand om, at Koopman skulle afholde en auktion i Haderslev om efteråret 2003.

I god tid inden auktionen fik John duerne til Haderslev, hvor han havde dem gående i en voliere.

John udså sig straks en meget flot han som han ville købe på auktionen, og som senere blev Bullet-hannen.

En dag han stod og betragtede dem, stod nævnte han og en af hunnerne op mod hinanden på en måde der betog John så meget, at han ikke var i tvivl om, at dette par skulle blive sammen, hvorfor han købte dem på auktionen.

Hunnen var i bygning ikke noget specielt, men det viste sig, at de supplerede hinanden fantastisk. 

John og jeg var sammen om vores Steven van Breemen duer, men jeg var i første omgang ikke med i Koopman duerne. 

Historien kunne egentlig være stoppet nu. John kunne have sat parret i avlsslaget, og selvfølgelig avlet mange gode unger på det, men her var det tilfældigheden der viste sig at ændre på det.

Og det er dog først nu, at den egentlige historie begynder.

Efter auktionen talte John med Finn Lindegaard fra Kolding. Finn var meget interesseret i at gå i kompagni med John om dette par, hvilket John indvilligede i.

Duerne blev på John.s slag, og han og Finn delte ungerne. I 2005 sendte Finn nogle unger til One Million Dollar Race i Sydafrika, og den ene af ungerne var efter dette par. Den var blb. med en enkelt hvid slagfjer. Den fik navnet ”BULLET”.

Den fløj fremragende, og den blev nr. 1 Esdue ud af 17 flyvninger, og på finalen sluttede den som nr. 25.

Den indbragte store beløb, og den blev solgt til en Belgier for ca. 28.000,- kr. Den blev senere stjålet fra hans slag. 

Imidlertid skete det meget triste, at Finn ikke oplevede denne succes, for han afgik ved døden nogle uger forinden.

Han havde dog formået at sætte et uudsletteligt aftryk på denne duefamilie, som gav forældrene til denne due navnet ”Bullet-parret”.

John overtog helt Bullet-parret efter Finns død. 

I 2005 var John hos Koopman, hvor han købte unger af de allerbedste fra Koopmans slag. Han kontaktede mig da han var på vej hjem, og her indgik vi aftale om også at indgå kompagniskab om Koopman-duerne, og i 2006 indgik jeg også i kompagniskab med Bullet-parret, og de Koopmanduer som der var hos John. 

Hvad dette par siden har betydet, ikke kun for os, men for mange andre, er helt unikt. Mange gange ser man, at når et par avler en kanon, så kommer der sjældent flere af denne kaliber. Mange gange er det også kun ejeren selv der kan flyve med sin duefamilie.

Det er ikke tilfældet her. Mange slag har haft fremragende resultater med denne familie bl.a.:

Henrik Meldgaard 070, som ejer 026-08-0015 som har avlet sektionsvindere, topflyvere, samt de fremragende Didde Sofie duer som han deltager med i Sydafrika.

Per Thomsen 0111, som på det nærmeste har været enevældig på mellem-distancen i sekt. 41, med stribevis af topduer.

Søren & Michael 0227, som med deres 199 og 230 gjorde det fremragende, og de var begge sekt.vindere på langdistance.

Hans Schougaard, Silkeborg. Han havde bl.a en han avlet på en original Koopman han og en Bullet hun. I parring med en Flor Engel hun fra Brøbech, har de avlet fantastisk, bl.a nr. 4 i Sydafrika for et par år siden, og den due indbragte i nærhe-den af 300.000 kr. Parret har også avlet andre vindere.

Henning Jørgensen 0227,

Tom Hansen 013,

Johannes Markussen 055, og selvfølgelig

John Engel som har haft en mængde sektionsvindere og topresultater, og flere gange flere i toppen af sektionen.

For mit eget vedkommende har jeg i 2012-2013-2014 haft 1280 sektions-placeringer indenfor 20 %, samt 15 sektionsvindere, bl.a. 1-2 i Gruppe 5 fra Altona i 2012 og Regionsvinder fra Altona i 2014.

Uden at jeg har talt op på det, er det ikke for meget sagt, at 900-1000 af disse placeringer går direkte tilbage på Bullet-parret, enten hvor de har været parret sammen, eller de har været parret med andre af vores duer fra Koopman, og 13 af mine sektionsvinderne går tilbage til Bullet-parret.

Hvis der er nogen af Jer, som har duer direkte i linie fra bulletparret, som har lyst til at beskrive resultaterne fra disse duer, så er I velkomne hertil. Send mig oplysninger herom, så kommer de direkte herind på siden. Min mailadr. er på forsiden. 

Billede af søskende til Bullet vil komme her på siden når jeg har fotograferet dem.